Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Solarium ή Ηλιοθεραπεία?

Καλησπέρα beauty lovers..!! Λοιπόν, μιας και ο καιρός άνοιξε και πολλοί τρέξανε στις παραλίες για μαύρισμα, αποφάσισα να κάνω μια ανάρτηση για τον διχασμό " solaruim ή ηλιοθεραπεία". Πάμε να δούμε!!



  •  Τι είναι το solarium?


Είναι μία συσκευή με υπεριώδες ακτίνες, οι οποίες παράγονται τεχνητά με σκοπό το μαύρισμα του δέρματος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνήθως τα διαφημίζουν ως μια μέθοδο για προ-μαύρισμα πριν το καλοκαίρι, προστατεύοντας μας από το κάψιμο του ηλίου έπειτα στην παραλία. 

  • Πόσα είδη solarium υπάρχουν?

Υπάρχουν διάφορα είδη solarium όπως πχ κρεβάτι ή θόλος. Το κρεβάτι μαυρίσματος σάς ακτινοβολεί από κάτω προς τα πάνω με υπεριώδες φως, με αποτέλεσμα το μαύρισμα να είναι ομοιόμορφο σε όλο το σώμα.



 Στο θόλο μαυρίσματος υπάρχουν υπεριώδεις λάμπες στην οροφή του θόλου. Το φως πέφτει από πάνω, ενώ εσείς είστε συνήθως ξαπλωμένοι πάνω σε ξύλινο καναπέ. Για να μαυρίσετε ομοιόμορφα, πρέπει να γυρίζετε ανά διαστήματα. Το «Sunmobil» είναι μια φορητή, πτυσσόμενη συσκευή.




ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


Μύθος no1: Το solarium είναι πιο ασφαλές για την επιδερμίδα σε σχέση με την ηλιοθεραπεία.

Τι ισχύει: Αναμφισβήτητα όχι! Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι στο solarium χρησιμοποιούνται UVA ακτίνες και όχι UVB που είναι υπεύθυνες για το κοκκίνισμα. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες που διεξήγαγε η Ομοσπονδιακή Εμπορική Επιτροπή των ΗΠΑ, το solarium αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του δέρματος και άρα είναι τόσο επιβλαβές όσο και η ηλιοθεραπεία.


Μύθος no2: Μια μαυρισμένη επιδερμίδα είναι ασφαλής κάτω από τον ήλιο.

Τι ισχύει: Μπορεί μια μαυρισμένη επιδερμίδα να είναι πιο ανθεκτική σε ερεθισμούς ή εγκαύματα, όμως η ανάγκη της για αντηλιακή προστασία παραμένει η ίδια ακόμη και σε σχέση με μια ανοιχτόχρωμη. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, αντηλιακό μισή ώρα πριν την έκθεσή σου στον ήλιο και επανάλαβε ανά δύο ώρες και φυσικά μετά από κάθε βουτιά.


Μύθος no3: Όταν φοράμε αντηλιακό δεν μπορούμε να μαυρίσουμε.

Τι ισχύει: η μόνη διαφοροποίηση που μπορεί να υπάρξει όταν φοράμε αντηλιακό είναι ότι θα μαυρίσουμε πιο αργά αλλά σίγουρα πιο σταθερά και με περισσότερη ασφάλεια. Έτσι, δεν θα δούμε το δέρμα μας να ξεφλουδίζει και να χάνει το υπέροχο σοκολατένιο χρώμα του.


 

Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρουσα την σημερινή ανάρτηση! Αυτά για σήμερα τα λέμε κορίτσια!!
 
Δώρα




1 σχόλιο:

  1. Kalispera koritsaki mou! :) Exeis kerdisei ena vraveiaki!
    Tha to vreis edw!
    http://laurasbeautystuff.blogspot.gr/2013/05/one-lovely-blog-award.html

    kali sunexeia! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή